Formule 1

Spectaculaire finale FIA Gran Turismo Championship 2019 in Monaco en neem het op tegen Lewis Hamilton

Uitgegeven door Johan Vis • 1 december 2019 14:00 • Print artikel

De door PlayStation georganiseerde FIA Gran Turismo Championship 2019 kwam afgelopen weekend tot een hoogtepunt in Monaco. Niet alleen namen de beste Gran Turismo coureurs ter wereld het tegen elkaar op en onthulde Lamborghini de Lambo V12 Vision Gran Turismo, er was ook een bekendmaking van PlayStation en Lewis Hamilton. Gran Turismo spelers kunnen het namelijk vanaf 28 november tegen Lewis Hamilton opnemen in de nieuwe ‘Lewis Hamilton Time Trial Challenge'.

Spectaculaire finale FIA Gran Turismo Championship 2019 in Monaco

In de Manufacturers Series domineerde team Toyota met de bekende GT-piloten Tomoaki Yamanaka (JAP), Rayan Derrouiche (FR) en de grote kanshebber Igor Fraga (BRA). Het Mercedes team kwam flink opzetten, maar team Toyota wist een voorsprong bij elkaar te rijden van 12 seconden die voldoende was om de overwinning te behalen en Gran Turismo geschiedenis te schrijven.

Spectaculaire finale FIA Gran Turismo Championship 2019 in Monaco

De Duitser Mikail Hizal (TRL_LIGHTNING) haalde de Nations Cup finale na een heel weekend slim en strategisch racen en kon het hoofd koel houden in de finale om het af te maken. Hij werd op het podium vergezeld door Cody Nikola Latkovski (PSN: Nik_Makozi) uit Australië en Takuma Miyazono (PSN: Kerokkuma_ej20) uit Japan die respectievelijk 2de en 3de werden.

Spectaculaire finale FIA Gran Turismo Championship 2019 in Monaco

Neem het op tegen Lewis Hamilton
Het zou Gran Turismo in Monaco niet zijn, als er niet nog meer fraais te bewonderen viel. Nadat de über ontwikkelaar Kazunori Yamauchi de lof zong van de 2019 Series, beklom Lewis Hamilton het podium om de winnaars in het zonnetje te zetten. Hij kondigde samen met Kazunori ook de Lewis Hamilton Time Trail Mode DLC aan.

Spectaculaire finale FIA Gran Turismo Championship 2019 in Monaco

De ‘Lewis Hamilton Time Trial Challenge' is een betaalde single-player uitbreiding in Gran Turismo waarin spelers kunnen proberen de tijden van de wereldkampioen op verschillende circuits te verbeteren. ‘De Lewis Hamilton Time Trial Challenge’ is vanaf 28 november verkrijgbaar in de PlayStation Store.

Spectaculaire finale FIA Gran Turismo Championship 2019 in Monaco

Hamilton heeft onder andere in een Mercedes-AMG GT3 en een Sauber Mercedes C9 tijden neergezet op 10 verschillende circuits. Om spelers op weg te helpen zijn er tijdens het rijden instructies van Hamilton te horen en heeft hij verschillende video’s met tips opgenomen. Spelers kunnen via Hamilton’s ‘ghost’ rondes terugkijken en zijn rondetijden zien.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS