Formule 1

Spectaculair raceweekend levert Van Amersfoort Racing drie podiumplekken op, Joey Alders snelste rookie

Uitgegeven door Johann Petermann • 11 mei 2018 15:37 • Print artikel

Van Amersfoort Racing beleefde wellicht wel het mooie raceweekend ooit sinds 1975. De tweede ronde van het ADAC F4 kampioenschap in Hockenheim leverde felle maar eerlijke gevechten tussen de coureurs op. Het resultaat: drie podiumplekken, geen schade en het bewijs dat ze bij VAR 5 volwassen en snelle coureurs hebben.

Podium Hockenheim

Met name de tweede race op zaterdag was een grote VAR-show. In de openingsfase was Liam Lawson, die al tweede werd in race 1, op weg om de leiding te nemen tot een Safety Car ervoor zorgde dat hij noodgedwongen achter de leider moest rijden. Na de herstart hield Lawson de tweede positie vast en werd op de voet gevolgd door teamgenoot Frederik Vesti. Wat zich daarna ontvouwde was een heuse strijd tot op de finishlijn tussen de twee VAR-coureurs. Vesti probeerde verschillende keren Lawson te passeren maar er was genoeg onderling respect om niet in botsing met elkaar te komen en zo belanden ze allebei op het podium.

De auto erachter was van Charles Weerts die ook zijn hoofd koel hield ondanks dat hij voortdurend werd aangevallen. Een uitstekend resultaat voor de Belg die de P4 nog maar eens herhaalde in de race op zondag. Joey Alders werd vijfde, nog een VAR-coureur. De Nederlandse rookie begon vanuit de 16e positie nadat zijn snelste tijd (goed voor P6) werd geannuleerd vanwege het buiten de baanlimieten rijden. Met zijn stuurmanskunst sneed Alders door het veld en had vooral een mooie inhaalmanoeuvre voor P6 toen voor hem Jack Doohan en David Schumacher het aan de stok met elkaar kregen en Alders het drama vermeed en op die manier twee posities tegelijk veroverde. Het leverde hem uiteindelijk de eerste overwinning in de Rookie Cup op en hij mocht zich zodoende bij de twee andere VAR-coureurs op het podium voegen.

Lucas Alecco Roy drukte ook zijn stempel op de wedstrijd dit weekend en zette zijn P17 om naar een P11 in de tweede manche. Zijn vooruitgang was goed te zien aan de hand van zijn top rondetijden. Roy had zelfs een tijd lang de snelste rondetijd.

Hockenheim F4

“Het was zowel opwindend als zenuwslopend om onze eigen rijders te zien strijden om posities,” zei Rob Niessink, CEO van Van Amersfoort Racing. “Teamgenoten die elkaar elimineren willen we op elke manier vermijden. Maar op zaterdag toonden onze jongens hun vaardigheid en respect voor elkaar. Het is vanuit het teamperspectief heel mooi om te zien dat we 5 rijders hebben die competitief zijn. Ze hebben allemaal uitstekend werk geleverd. Het enige wat er nog ontbreekt is een overwinning en wat we hebben geleerd in Hockenheim is dat we nog effectiever kunnen zijn in de kwalificatie. We zullen dit in het komende weekend verder uitwerken in Paul Ricard.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS