Formule 1

Sophie Kumpen leven na Jos Verstappen: "Hij reed F1, en het was teveel geweest als ik..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 oktober 2013 19:53 • Print artikel

Moeder van racetalent Max Verstappen in actie tijdens de
Formido Finaleraces. Sophie Kumpen gaat eindelijk autoracen en maakt op 12 en 13 oktober in de Formido Swift Cup haar autosportdebuut tijdens de Formido Finaleraces in Zandvoort. Daarmee vervult de Belgische ex-vrouw van oud-F1-piloot Jos Verstappen een jeugdwens. Na een zeer succesvolle carrière in de kartsport gaat ze haar raceloopbaan nu eindelijk vervolgen op een autoracecircuit.

Sophie Kumpen debuut in de autosport, autosportdroom na jaren steun Formule 1 Jos Verstappen

In de jaren '90 kartte Kumpen op mondiaal niveau, met als hoogtepunt de overwinning in de prestigieuze Margutti Trophy. In haar jaren op de kart racete Sophie tegen latere Formule 1-coureurs, zoals Giancarlo Fisichella en Jarno Trulli.

Waar die coureurs doorstroomden naar de autoracerij, viel de autosport carrière van Sophie stil voor hij begonnen was. “Ik droomde van de autosport en had ook aanbiedingen voor de Formule Renault en Formule Opel, maar ik kreeg een relatie met Jos Verstappen. Hij reed Formule 1 en het was voor ons teveel geweest als ik ook was gaan racen. Ik vond dat geen probleem. Ik ben racefan en vond het geweldig om dichtbij de Formule 1 te zijn. Achteraf gezien, nu Jos en ik gescheiden zijn, had ik beter voor mijn autosportdroom kunnen kiezen.”

Nu, op haar 39e, gaat Sophie alsnog racen. “Dat wilde ik voor mijn veertigste jaar absoluut gaan doen.”

“Ik hoop niet dat de mensen teveel van mij verwachten. Dit is een voorzichtig begin en ik heb nog maar weinig gereden. Natuurlijk wil ik een vervolg, het liefst in GT-auto's. Als dat niet lukt dan is het jammer dat ik niet uit de autosport heb gehaald wat er misschien in had gezeten, maar aan de andere kant had ik dan ook niet twee prachtige kinderen op de wereld kunnen zetten.”

Van die twee kinderen, Victoria en Max, lijkt laatstgenoemde na een aantal succesvolle jaren op de karts op weg naar een fraaie autosport carrière. Sophie: “Max vraagt zich af wat zijn moeder zich nu weer allemaal in haar hoofd heeft gehaald en wil graag dat ik voorzichtig doe.”

Of Sophie Kumpen dat gaat doen zal blijken in het weekend van 12 en 13 oktober. Dan rijdt de Formido Swift Cup drie races op Circuit Park Zandvoort. “Ik heb gekeken naar het racen van Jos en Max. Nu ga ik het zelf doen. Dankzij onder meer Formido, Colle rental & sales, Digigrafi BV en het team van Dayvtech Engineering.”

Een verslag van de Formido Finaleraces, inclusief de wedstrijden in
de Formido Swift Cup, is op zondag 27 oktober om 15.30 uur te zien
bij RTL7.

Gratis toegangskaarten voor de Formido Finalesraces zijn te
donwloaden via www.formido.nl

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS