Formule 1

Sophia Flörsch in operatiekamer en hoe gaat het met de marshall en fotografen?

Uitgegeven door Stefan Kerk • 19 november 2018 13:19 • Print artikel

Sophia Flörsch wordt momenteel behandeld aan de gevolgen van haar crash tijdens de Macau Grand Prix, waar ze met volle vaart over de vangrails heen vloog om vervolgens gestopt te worden door een vanghek naast de baan.

Sophia Flörsch

Een woordvoerder van Macaus medische autoriteiten heeft aan AFP meer laten weten over de toestand en behandeling van de Duitse: “Flörsch is om 10 uur lokale tijd (3 uur Nederlandse tijd) naar de operatiekamer gebracht en daar is ze momenteel nog steeds”. Wanneer er meer bekend wordt gemaakt over haar toestand is nog onbekend.

Ook is bekend gemaakt hoe het met de andere slachtoffers gaat. De marshall die betrokken was bij de impact heeft een gebroken kaak opgelopen en één van de fotografen klaagde over pijn in de buik. Later werd vastgesteld dat hij een gescheurde lever heeft opgelopen.

Meerdere coureurs hebben hun medeleven al getoond richting de slachtoffers van het incident. Mick Schumacher zei: “Ik hoop dat iedereen oké is na de crash. Ik wens ze een spoedig herstel. Grand Prix.

Flörsch liet weten erg blij te zijn met de steun van fans en collega’s: “Ik wil iedereen bedanken voor de lieve berichten. Het gaat naar omstandigheden goed met me en ik wordt zo meteen geopereerd.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS