Formule 1

Slecht nieuws voor Red Bull: miljardair Lawrence Stroll achter Aston Martin aan

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 december 2019 13:37 • Print artikel

De aandelen van Aston Martin Lagonda zijn behoorlijk gestegen nadat er een bericht de ronde doet dat Lawrence Stroll, de vader van F1-coureur Lance Stroll, een bod gaat doen op de fabrikant van luxe sportauto’s en sponsor van Red Bull.

Aston Martin

Volgens Autocar en Racefans probeert een consortium de macht te grijpen bij Aston Martin. De aandelenprijs van de autofabrikant daalt sinds vorig jaar door lagere verkopen dan verwacht. Volgens Autocar wil het merk met de recent gelanceerde DBX SUV de aandelenprijs weer omhoog krijgen.

Stroll laatste wapenfeit met het consortium is dat zij vorig jaar het Force India F1-team overnamen, toen deze in surseance van betaling verkeerde. Daarna is het team omgedoopt tot Racing Point. Volgens Racefans is het plan om de auto’s van Racing Point in het British Racing Green van Aston Martin te laten gaan rondrijden, wanneer hij overheersende zeggenschap verkrijgt door de overname van een groot deel van de aandelen.

Het zou mogelijk slecht nieuws kunnen zijn voor Red Bull. Het team van Max Verstappen heeft de Britse autofabrikant als hoofdsponsor.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS