Formule 1

Slaan Amsterdam en Zandvoort handen ineen om F1 naar de Noordzeekust te halen?

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 oktober 2018 15:35 • Print artikel

Het Circuitpark Zandvoort gaat het circuit voor miljoenen verbouwen, om zodoende de Formule 1 voor het eerst sinds 1985 weer naar de Noordzeekust te halen. Amsterdam en Zandvoort zouden hierbij samen op trekken om de faciliteiten te verbeteren, zodat de hoogste klasse van de autosport weer naar Nederland terugkeert. Het gerucht komt nadat de DTM bekend heeft gemaakt vanaf 2019 in Assen te rijden.
Met het vertrek van het Duitse toerwagenkampioenschap kondigden de eigenaren van het circuit dat er snel een ander evenement gaat terugkeren. Het beschikbaar gestelde bedrag van 65 miljoen euro, zou slechts 75% van de kosten dekken. Daarmee is er nog niet genoeg dekking. Het gerucht komt van vastgoedontwikkelaar Eric de Vlieger. Volgens De Vlieger speelt mee dat het circuit in handen is van Prins Bernhard. De adellijke titel zou er volgens de Amsterdammer voor zorgen dat alle partijen willen meewerken om het project te realiseren. Recent was F1-racedirecteur Charlie Whiting al aanwezig in Zandvoort om de faciliteit te inspecteren. Volgens de Brit werd al losgelaten dat hij de baan geschikt acht voor een race, waarbij enkele aanpassingen doorgevoerd moeten worden.

De gemeente Amsterdam liet al eerder weten dat men een stratenrace in de hoofdstad niet zag zitten, maar een voorkeur uitspraken voor een race in Zandvoort, ook wel Amsterdam Beach genoemd.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS