Formule 1

Sky Sports F1: ‘Renault zegt dat motorprobleem van Max Verstappen schuld van Red Bull is’

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 september 2018 18:48 • Print artikel

Max Verstappen kende een prima optreden tijdens de Grand Prix van Singapore. De Nederlander kwalificeerde zich op P2 en finishte de race op dezelfde positie. Toch waren er ook weer motorproblemen dit weekend. Renault, de motorleverancier van de Oostenrijkse renstal, legt de oorzaak van de problemen bij Red Bull neer.

F1 Max Verstappen

Volgens Renault zou Red Bull hun eigen ruiten hebben ingegooid tijdens de vrije trainingen door de motor te overhitten. Ted Kravitz, analist bij Skysports, verklaart dat alle teams, behalve Red Bull extra trekgaten op de auto had zitten. “Red Bull heeft een goed koelsysteem in de auto, maar besloot om de trekgaten te dichten.” Of dit ook echt de reden is voor de problemen, of dat het een volgende steek van Renault richting Red Bull is, is nog maar de vraag.

Volgens Renault is de kans ook zeer aanwezig dat minstens een van de twee Red Bull F1-coureurs zijn motor moet vervangen tijdens de GP van Rusland. Als dit zou gebeuren betekent het wederom grid-penalties voor de coureurs./Door Stefan Kerk.

100% Auto LIVE in Rotterdam Ahoy


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS