Formule 1

Sky Sports F1: "Goed voor Max Verstappen, goed voor Red Bull, goed voor de Formule 1"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 januari 2020 06:07 • Print artikel

Voormalig Formule 1-coureur en Sky Sports F1-commentator Martin Brundle heeft enthousiast kennis genomen van de verlenging van het contract van Max Verstappen met Red Bull. Volgens de Brit is het ook goed nieuws voor de hoogste klasse van de autosport. “Ik denk dat het erg interessant is”, reageert Brundle. “Ik had verwacht dat het gedurende het jaar ging spelen. Mijn directe reactie was goed voor Max, goed voor Red Bull en goed voor de Formule 1 in zijn algemeenheid."

Max Verstappen


"Het betekent dat iedereen een lange termijn blik heeft en het neemt veel korte termijn bedreigingen weg en nervositeit. Red Bull is blijkbaar in staat geweest om hem te verzekeren dat hij krijgt wat hij wil. Ze moeten super nerveus geweest zijn om Max te behouden, dat was kritiek. Je moest je zorgen maken dat Max zich bij Mercedes of Ferrari ging voegen, dat Dietrich Mateschitz, de teameigenaar, naar het geheel gekeken heeft en dacht wat is het punt als hij talent binnenbrengt en naar een ander schip overspringt."

“Mensen houden binnen Formule 1-teams van continuďteit. Je kunt auto’s rond de coureur en hun rijstijl bouwen. Je bouwt marketing programma’s rond hen, je krijgt veel lange termijn sponsoren aan boord, omdat je een lange termijn plan hebt. Teams kijken verder naar voren, dat laten ze zien.”

“Het Verstappen-nieuws doet me denken wat er bij Mercedes gebeurt op de korte en middellange termijn?’, aldus de voormalig F1-coureur. “Ik had echt verwacht dat een Verstappen of Leclerc de boel bij Mercedes ging opschudden. Je moet kijken en denken dat Mercedes tenminste een gelijkwaardige goede auto heeft voor nog twee of drie jaar met het momentum wat zij hebben, dus waarom heeft een van hen niet daar getekend?”

Met het bijtekenen van Verstappen lijkt het er op dat de opties voor Lewis Hamilton voor een wissel van team kleiner zijn geworden. Alleen Ferrari lijkt nog een optie voor de wereldkampioen. “Met mijn TV-pet op zie ik graag wat beweging tussen de coureurs, het geeft iets om over te praten, maar laten we eerlijk zijn. We hebben nu twee gedefinieerde kampen met Red Bull en Ferrari voor de komende vier of vijf seizoenen. Met namen als Lando Norris, George Russell en Carlos Sainz en anderen op de grid. Je zou het een gouden tijdperk kunnen noemen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS