Formule 1

Sky F1-analist vol lof over Max Verstappen en Honda: "Mercedes en Ferrari moeten zich zorgen gaan maken!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 november 2019 11:53 • Print artikel

Volgens Paul di Resta moeten Mercedes en Ferrari zich zorgen gaan maken om de recente prestaties van Red Bull met Max Verstappen. Het Formule 1-team van de energiedrankenfabrikant is bezig met een sterk einde van het seizoen 2019 en pakte op Interlagos met Max Verstappen de overwinning. Wanneer Alexander Albon niet was aangetikt door Lewis Hamilton, had het zelfs een 1-2tje voor het team uit Milton Keynes geworden.

Max Verstappen en Honda

De zege in Brazilië betekende dat Verstappen voor de derde keer dit seizoen de hoogste trede van het podium mocht bestijgen. Alleen deze keer domineerde Verstappen ook nog de kwalificatie, waarin hij in alle drie de sessies de snelste man op de baan was. Na de moeizame jaren die Red Bull kende, lijkt nu met Honda alle puzzelstukjes op zijn plek te gaan vallen. “Ze controleerden de race, ze controleerden het weekend, ze deden alles wat ze moesten doen”, aldus Di Resta voor Sky F1. “Als ze het prestatievermogen naar deze auto kunnen brengen en Honda doet ook nog een stap omhoog, dan moeten Mercedes en Ferrari zich zorgen gaan maken. Ze kunnen nu in de kwalificatie leveren en als ze in de kwalificatie kunnen leveren, dan gaan ze de races controleren.”

“Het is aan Red Bull en Honda om Max volgend jaar de auto te gaan geven, die hem er helemaal doorheen kan brengen, het is gewoon een kwestie van hem gemotiveerd houden, nu hij zo goed is”, zegt de Schot over Verstappen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS