Formule 1

SILLY SEASON: Wie gaat Jenson Button opvolgen bij McLaren, Lando Norris met de beste papieren

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 13 oktober 2017 10:23 • Print artikel

Bij Mclaren wordt overwogen om reserve-coureur Jenson Button te vervangen voor Lando Norris voor 2018. Dat zegt teamdirecteur Eric Boullier. Button, die met pensioen ging na vorig seizoen, bleef bij het team als ambassadeur er reservecoureur. Zijn laatste optreden was de Grand Prix van Monaco waar hij Fernando Alonso verving. De Spanjaard reed in dat weekeinde de Indy 500.

Formule 1 2017 Lando Norris


Tijdens de Grand Prix van Japan uitte Button zijn verlangen om in 2018 te gaan racen in een andere categorie. Hierdoor zou McLaren genoodzaakt zijn om naar een andere coureur uit te moeten kijken. Het oog van Boullier en de zijnen is nu op Norris gevallen. De zeventienjarige coureur staat op het punt de titel in het FIA European Formula 3-kampioenschap in de wacht te slepen. Ook maakte de Brit indruk tijdens de in-season F1-test op de Hungaroring in de MCL 32, afgelopen augustus.

Boullier geeft toe dat de tiener in de voetsporen van Button kan treden. "Ik denk dat Jenson Button aan het kijken is voor een full-time racezitje, wat wij dus niet hebben", zei Boullier tegen Sky Sports. "Hij is een ambassadeur en we zijn blij zijn om met hem te blijven samenwerken in een rol die bij beide partijen past. Wat betreft racen hebben wij hem niets te bieden. Als Jenson geen rol bij ons heeft, dan hebben we een nieuwe coureur nodig. We moeten ons voorbereiden. Lando Norris zou dat kunnen zijn. Als hij de F3 wint wat er wel naar uit ziet dan heeft hij genoeg punten op zijn superlicentie."

Norris gaat met 72 punten voorsprong aan de leiding in het Formule 3-klassement en zal naar alle waarschijnlijkheid de titel aanstaand weekeinde winnen op het circuit van Hockenheim. Tenzij zijn rivaal Maximilian Günther de drie races wint en Norris twee punten minder scoort.

Babe-box

Xtra

COLUMNS