Formule 1

SILLY SEASON: Valtteri Bottas wil een nieuw contract Mercedes: "Ik denk niet dat mijn positie in gevaar is"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 12 juni 2018 05:09 • Print artikel

Valtteri Bottas verwacht dat hij binnenkort een nieuw contract mag ondertekenen bij het Formule 1 team van Mercedes AMG. De Fin presteert dit jaar zeer goed, zonder de nodige pech had hij dicht in de buurt van WK-leider Sebastian Vettel gestaan. Zondag in Canada finishte de drievoudig Grand Prix winnaar verdienstelijk als tweede, terwijl teamgenoot, en viervoudig wereldkampioen, Lewis Hamilton niet verder kwam dan een vijfde positie.

Valtteri Bottas Mercedes

Bottas denkt dan ook dat zijn positie binnen het team veilig is voor 2019: "Voor de zomerbreak ga ik zeker met het team om de tafel zitten over een nieuwe verbintenis. Hopelijk zullen we er dan samen snel uitkomen, ik zie geen reden waarom dat niet zou lukken. Tot dusverre hebben we nog niet over een contract gesproken, maar ik vind ook niet dat we dat tijdens een raceweekend moeten doen. Ik heb dit jaar progressie geboekt binnen het team. Zo lang ik dat blijf doen, denk ik niet dat mijn positie in gevaar komt."

Teambaas Toto Wolff lijkt met zijn coureur in te stemmen. De Oostenrijker is in ieder geval tevreden over de prestaties van zijn rijder dit seizoen: "Valtteri heeft zijn niveau de afgelopen races steeds weten de verhogen. Hij is heel solide, wat bevestigt dat onze keuze voor hem een jaar geleden gerechtvaardigd was. We hebben twee rijders die qua niveau dicht bij elkaar in de buurt zitten. Daarnaast respecteren zij elkaar, wat voor ons team uitermate belangrijk is."

Nu 20 Euro korting op kaarten voor de Grand Prix van Duitsland? Profiteer vandaag nog en gebruik deze kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

Gebruik de kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS