Formule 1

SILLY-SEASON: McLaren gaat halverwege het seizoen met Fernando Alonso om de tafel

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 mei 2018 10:05 • Print artikel

McLaren gaat halverwege het seizoen met Fernando Alonso om tafel zitten. Dat zegt Zak Brown als reactie op de geruchten dat de Spanjaard na het einde van het seizoen de Formule 1 of McLaren gaat verlaten. Vorig jaar reed Alonso de Indy 500 en dit jaar een volledig seizoen in het FIA World Endurance Championship. Tijdens de persconferentie op donderdag voor de Grand Prix van Spanje gooide de coureur zelf nog kolen op het vuur. Naar eigen zeggen was hij niet meer wanhopig op zoek naar een Grand Prix-overwinning en betekent de winst in Le Mans meer voor hem.

Fernando Alonso McLaren 2018

“We willen vele jaren door met hem en we willen dat hij doorgaat bij McLaren”, zei de Amerikaan tegen het Spaanse AS Sport. Toch heeft het team uit Woking al de beschikking over Lando Norris, die hard op de deur staat te bonken om plaats te nemen in de auto. Maar Brown, die tevens manager is van Norris, zegt dat de focus op Alonso ligt.

“F1 is zijn passie, maar hij doet het al zolang en heeft alles al bereikt. Dus gaan we het zien”, zei de McLaren-directeur. “Maar hij houdt van McLaren, het werk wat we doen, alles. Ik denk dat hij niet zo blij was geweest bij een ander team. We gaan in het midden van het jaar samen zitten en het bezien. Hij gaat zien hoe de auto zich ontwikkelt en de verdere verbeteringen die we gaan brengen. Maar ik denk dat Fernando's hart in de F1 en bij McLaren ligt. Hij wil winnen!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS