Formule 1

SILLY-SEASON: “Ik heb geen telefoontje van Helmut Marko gehad, dus dat lijkt me sterk"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 20 september 2018 05:36 • Print artikel

Robert Kubica is momenteel nog testrijder bij Williams, maar de Pool probeert nog steeds een racezitje in de hoogste klasse van de autosport te bemachtigen. Met het mogelijke vertrek van Lance Stroll, is Williams nog op zoek naar een tweede rijder. Het lijkt er echter steeds meer op dat Kubica dat stoeltje niet zal gaan vullen.

Robert Kubica

“Momenteel is er nog niets veranderd voor me”, vertelt Kubica tegen Sokoliem Okiem, “Ik denk dat de komende weken belangrijk zijn in mijn keuzes voor volgend jaar.” De Pool ziet zichzelf graag in het stoeltje het komende jaar. “Als er een plek gevuld moet worden, dan doe ik dat graag.” Toch lijkt het erop dat we Kubica volgend jaar niet full-time zien racen: “Misschien zit ik ernaast, maar het lijkt erop dat Williams andere prioteiten heeft dan ik.”

Kubica werd eerder dit seizoen in verband gebracht met Toro Rosso, maar de Pool weet daar niets van. “Ik heb geen telefoontje van Helmut Marko gehad, dus dat lijkt me sterk. Als hij interesse heeft kan hij altijd bellen.” Het lijkt er ondertussen op dat Toro Rosso Pascal Wehrlein en Daniel Kvyat wil aantrekken, dus plek voor Kubica zal daar ook niet zijn.

George Russell wordt herhaaldelijk in verband gebracht met het team van Williams. De talentvolle Brit, die momenteel de GP2 aanvoert, lijkt het stoeltje over te kunnen nemen. Ook Esteban Ocon, die waarschijnlijk zijn stoeltje bij Racing Point kwijt gaat raken aan Lance Stroll, zou eventueel gestald kunnen worden bij Williams.

100% Auto LIVE in Rotterdam Ahoy


Profiteer van korting via RaceXpress met entreekaarten in voorverkoop 100% Auto Live
Voor 100% Auto Live op 13 en 14 oktober in Rotterdam Ahoy zijn tickets verkrijgbaar via Ticketmaster.nl. De kaarten zijn eenmalig geldig voor zaterdag óf zondag. De entreekaarten zijn in de voorverkoop te bestellen. Speciaal voor de lezers van RaceXpress zijn de kaarten €15,-. Aan de deur wordt de prijs € 18,50. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree, mits onder begeleiding.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS