Formule 1

SILLY-SEASON: "Alonso bood zich voor 2020 bij Red Bull aan"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 juli 2019 20:08 • Print artikel

Dr. Helmut Marko heeft bekend gemaakt dat voormalig F1-coureur Fernando Alonso het team van Red Bull Racing heeft benaderd voor een terugkeer in de Formule 1. De Spanjaard had zijn oog laten vallen op een stoeltje voor het seizoen 2020. Momenteel komen Max Verstappen en Pierre Gasly uit voor Red Bull Racing.

Fernando Alonso teamgenoot van Max Verstappen


In het verleden werd de coureur en het team uit Milton Keynes al vaker aan elkaar gelinkt. Echter keer op keer kwamen de partijen er niet samen uit en kon men niet tot een deal komen. In 2008 werd Alonso al een stoeltje aangeboden door Red Bull, nadat hij vertrok bij McLaren. De tweevoudig wereldkampioen keerde toen terug naar Renault. Later onthulde Marko dat het stuk liep op de salariseisen. Nu vertelt de Oostenrijker dat het management van de coureur contact opnam over zijn beschikbaarheid. “Alonso’s vertegenwoordigers hebben ons laten weten dat hij beschikbaar is”, aldus de Red Bull-consultant tegen het Engelse Autosport. “Maar voor Honda is Alonso iets wat onmogelijk is.”

Bij de Japanners zit blijkbaar dusdanig oud zeer van de samenwerking bij McLaren, waar de Spanjaard vaak uithaalde naar de krachtbron dat zij niet met hem in zee willen. Zo noemde de Spanjaard de motor weleens een ‘GP2-motor’.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS