Formule 1

Sfeer beneden het vriespunt: "Het leek wel of de goden ons slecht gezind waren"

Uitgegeven door Johan Vis • 10 mei 2019 13:43 • Print artikel

Gezien het verloop van het weekend, was de sfeer zondagavond beneden het vriespunt in de Belgian Audi Club Team WRT-clan. “Je kan stellen dat ik al enkele jaren ervaring heb en dat het niet van mijn gewoonte is om over pech te spreken op het ogenblik dat het geluk niet aan je zijde staat”, vertelde Pierre Dieudonné, sportief directeur bij het Belgian Audi Club Team WRT, in Brands Hatch.

Belgian Audi Club Team WRT

“Maar dit weekend had ik echt de indruk dat de goden ons slecht gezind waren! In mijn ganse loopbaan bij WRT kan ik me niet één weekend voor de geest halen dat zo catastrofaal verlopen is als dit, waarbij er een aaneenschakeling was van omstandigheden die voor ons slecht uitpakten. De weersomstandigheden hebben ons niet geholpen, maar dat is hetzelfde voor iedereen. Het ongeval met Christopher bij de tweede kwalificatiesessie kon niet op een slechter ogenblik komen. Om te voorkomen dat de banden al te hard zouden afkoelen bij het wachten in de pitlane, opteerden we ervoor om de banden zo laat mogelijk te monteren en vervolgens één of twee minuten na onze concurrenten te vertrekken. Toen Christopher de laatste bocht aansneed, op 300 meter van een supersnelle rondetijd, die hem zonder twijfel vooraan op de grid had doen belanden, werd hij verrast door de regen die op die locatie plots zijn opwachting maakte. Hij vloog door het gras en toen hij opnieuw de piste wilde oprijden, werd hij geramd door Stéphane Ortelli, die zich eveneens had laten verrassen. De rode vlag werd bovengehaald waardoor zowel Dries Vanthoor als Rik Breukers hun ronde niet konden afmaken.

Toen de sessie werd hernomen, was de regen veel intenser. De meccano’s hebben voor een klein mirakel gezorgd door onze Audi #2 tijdens de nacht te repareren! In Race 1 konden Charles en Christopher knap opklimmen en de pitstop was fantastisch. Ze waren opgerukt naar de vijfde plaats toen een lekke band op zeven ronden voor het race-einde roet in het eten gooide. In Race 2 verloren we de #17 van Tom Gamble in de eerste bocht na een contact en vervolgens werden de #10 en de #1 het slachtoffer van een kettingbotsing waarin de rijders geen schuld hadden. Na vijf minuten waren we drie wagens kwijt en heel wat schade rijker. Ondanks al deze pech veroverden we toch de tweede plaats in de Silver Cup met Shae Davies en Tom Gamble in Race 1 en de twee zesde plaatsen in het algemene klassement. Ik wil hulde brengen aan onze mekaniekers – die nog maar eens de Pit Stop Challenge wonnen – en al onze rijders voor hun uitstekende instelling. We hebben afgezien in Brands Hatch, dat staat buiten kijf, maar ik ben ervan overtuigd dat de banden binnen het team sterker geworden zijn en dat we sterker uit dit moeilijke weekend zijn gekomen!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS