Formule 1

Sergio Perez vindt Max Verstappen één van de besten in de historie van de F1: "Misschien wel de allerbeste..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 juni 2022 07:02 • Print artikel

Sergio Perez heeft wereldkampioen Max Verstappen aan zijn zijde bij Red Bull. De Mexicaan weet dus precies hoe het is om met de Nederlander samen te werken. De F1-coureur doet dan ook een stevige uitspraak en zegt dat de Limburger misschien wel de beste ter wereld is.

Max_Verstappen_krijgt_champagnedouche_van_Sergio_Perez

“Max is een erg goede en erg complete coureur”, zegt Perez tegen Fox Sports. “Hij is zonder twijfel een van de besten in de historie van de Formule 1, als niet de beste. Vanwege alles, specifiek vanwege zijn opleiding en omdat hij één ding heeft die andere Formule 1-coureurs niet hebben. Het speciale aan Max is het gemak om op de limiet te gaan. Max gaat vanaf de eerste ronde op de limiet, elke verandering die hij maakt aan de auto is belangrijk en het is niet dat hij zijn stijl aanpast aan de condities. Hij gaat altijd op de limiet. Het verschil wordt altijd gemaakt in de bocht, het is dat specifieke niveau dat veel vraagt van een coureur.”

De Mexicaan staat nog tweede achter zijn teamgenoot in het wereldkampioenschap, maar zag het gat wel groeien door zijn uitval in Canada. “We kunnen niet weer een nul hebben, we moeten deze problemen oplossen en perfect zijn om dichter bij het wereldkampioenschap te komen”, aldus de Mexicaanse Red Bull-coureur. “Het kampioenschap is nog jong en er kan in één of twee weekenden veel veranderen. We moeten eraan blijven werken en het is een punt dat zeker het jaar gaat bepalen. Deze nullen zijn op dit moment erg belangrijk.”

Verstappen_P1_Perez_P2

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS