Formule 1

Sergio Perez had problemen in Montreal: "Bandenslijtage erg hoog hier, ik ben een beetje teleurgesteld"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 10 juni 2018 14:17 • Print artikel

MONTREAL - Sergio Perez was in Canada niet helemaal tevreden met het verloop van de kwalificatie in aanloop naar de Grote Prijs Formule 1 in Montreal. De Mexicaan kwalificeerde zich als tiende, maar had toch iets meer verwacht. Teamgenoot Esteban Ocon deed het beter en zette de achtste tijd neer. Toch lijkt het erop dat het team van Sahara Force India, dat een moeizame start kende in 2018, het ritme weer gevonden heeft. Het gevecht in het middenveld is in volle gang.

Formule 1 2018 ForceIndia


"Ik ben een beetje teleurgesteld om achter de Renaults te staan", zei Perez na de kwalificatie. "Maar ik ben vol vertrouwen dat we het gevecht met hen kunnen aangaan op zondag. Onze afstelling was helemaal klaar voor de race. Het voelde erg moeilijk om een schone snelle ronde neer te zetten. Maar we zouden een voordeel moeten hebben en hebben een kans op goede punten."

"De eerste stint is erg belangrijk, omdat de bandenslijtage hoog is hier. We moeten er zeker van zijn dat we de supersofts goed kunnen managen en moeten niet te vroeg een pitstop maken. De auto's buiten de top tien zullen op een betere band van start gaan. Die moeten we zien af te houden als we onze strategie willen laten slagen. Dit is waar we voor gewerkt hebben en hopelijk is dat in ons voordeel."

Nu 20 Euro korting op jouw kaarten voor de Grand Prix van Duitsland? Als je met een grote groep gaat, kan dit voordeel als snel oplopen. Profiteer dit weekend nog en gebruik deze kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

Gebruik de kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS