Formule 1

Sergio Perez gaat voor best-of-the-rest in Interlagos: ‘Het is een klassieke coureursbaan’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 8 november 2018 13:52 • Print artikel

Sergio Perez kende een ongelukkige thuisrace in Mexico, waar hij halverwege de race uitviel. De Mexicaan keert nu terug naar de thuisbaan van idool Ayrton Senna en hoopt op een goed resultaat.

Sergio Perez

Perez is dol op de baan in Brazilië: “Het is een echte baan voor de coureurs, een klassieker op de Formule 1-kalender. Het is een korte baan, waar het creëren van een goede flow enorm belangrijk is. Er zijn veel interessante bochten, maar de belangrijkste in toch wel de laatste bocht voor start-finish. Als je deze niet goed neemt, verlies je snelheid over het hele rechte stuk, wat veel tijd kost.”

Perez geeft verder ook aan waarom hij het circuit erg leuk vindt om op te rijden: “Het doet me denken aan mijn tijd in het karten. Het opzetten van de wagen is niet eenvoudig. Je moet zo weinig mogelijk onderstuur hebben om snel je auto om te kunnen gooien. Verder is het er vaak warm en vochtig en kan het zomaar gaan regenen. Ik houdt van die onvoorspelbaarheid.”

Perez probeert in Brazilië zich te revancheren voor de teleurstellende weekends in Amerika en Mexico: “We haalden daar niet het maximale uit te wagen en we pakten weinig punten. Ik ga er in Brazilië wederom voor om best-of-the-rest te worden om de misgelopen punten van de afgelopen races goed te maken.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS