Formule 1

Sergio Perez doet goede zaken met P2: "Ik lag toen laatste en moest mezelf dus helemaal terugvechten"

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 juli 2022 06:01 • Print artikel

Sergio Perez leek na zijn wissel van zijn voorvleugel aan het begin van de wedstrijd afgeschreven voor een plek op het podium. De Mexicaan lag allerlaatste van de nog overgebleven auto’s en had een grote klus voor ogen. Door omstandigheden, slim rijgedrag, pech van andere, een snelle auto en een flinke dosis geluk was het de teamgenoot van Max Verstappen gelukt om vrij onopgemerkt op te klimmen naar de tweede positie achter winnaar Carlos Sainz.

Sergio Perez

“We zijn goed terug gereden en ik bleef maar pushen en tegen het einde van de wedstrijd kwam er een kans tevoorschijn en die heb ik met beide handen aangegrepen. Ik had een paar geweldige gevechten, eerst met Charles en daarna nog een mooi gevecht met Lewis.”

“In de eerste ronde van de wedstrijd zat ik klem tussen Max aan mijn ene kant en Charles aan de andere kant. Mijn voorvleugel was er best slecht aan toe en ik moest dus naar binnen om een nieuwe te halen. Ik lag toen laatste en moest mezelf dus helemaal terugvechten.”

Al het hele seizoen wordt geschreven over de titelstrijd tussen Max Verstappen en Charles Leclerc, maar het begint er steeds meer op te lijken dat Perez met de nodige mazzel ook een gooi kan doen naar de wereldtitel. Hij loopt zes punten uit op Leclerc en loopt er twaalf in op Verstappen. Hij staat nu nog ‘slechts’ op 34 punten achterstand.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS