Formule 1

Sergio Perez baalt van TV-regie na een van de beste inhaalacties uit zijn loopbaan + VIDEO

Uitgegeven door Johann Petermann • 2 december 2019 17:09 • Print artikel

Helaas gemist door de regie omdat op dat moment Lewis Hamilton zijn elfde overwinning dit seizoen binnenhaalde, maar wellicht wel dé inhaalactie van de Grand Prix van Abu Dhabi 2019 ging tussen Sergio Perez en Lando Norris in de laatste ronde van de race.

Sergio Perez

Het ging niet alleen om de plek van 'best of the rest' achter de drie topteams, maar ook om de klassering in de eindstand van het rijderskampioenschap. Perez ging uiteindelijk Norris voorbij..

"Mijn inhaalactie op Lando was een van de beste acties uit mijn carrière. Hij koos in bocht 11 de binnenkant en ik ging hem buiten voorbij. Hij rijdt agressief maar wel eerlijk dus het is geweldig om zulke jonge coureurs te vechten," aldus Perez.

Wederom een mooi gevecht in de laatste ronde dat niet voor het eerst dit jaar buiten beeld bleef omdat de regie zich op de kop van de wedstrijd concentreerde. Iets waar Perez over baalt: "Ik weet niet hoe het er vooraan uitzag maar er was veel strijd in de middenmoot. Het is erg jammer dat ze dit niet laten zien want daar zit de entertainmentwaarde."

Bekijk hieronder de inhaalactie van de dag:


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS