Formule 1

Sebastian Vettel ziet niets in Social Media: "Waarom? Ik heb geen behoefte om..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 december 2018 08:18 • Print artikel

Sebastian Vettel is een van de weinige Formule 1-coureurs die niet op de Social Media zit. De autocoureur houdt zijn privéleven zoveel mogelijk in de luwte en geeft de fans geen inzicht daarin. Toch is de Duitser niet van plan om op termijn de communicatiemiddelen te gaan gebruiken.

Sebastian Vettel

“De platforms doen exact het tegenovergestelde van wat ze claimen”, zei Vettel tegen Auto Motor und Sport. “Ze tonen niet het echte plaatje. Als je miljoenen volgers hebt, dan gaat er geen foto ongecensureerd uit. Alsof je de mensen van de televisie kent. De gebruiker leert er niet echt iets van. Het faalt in de categorie van entertainment.”

“Ik heb geen behoefte om te communiceren. Waarom zou ik mensen vertellen waar ik op dit moment ben? Ik wil niet degene bekritiseren die het wel doen. Iedereen heeft de vrijheid om te doen wat ze willen, maar ik ben geen onderdeel van die race.”

Vettel geeft wel toe dat de moderne technologie zijn nut bewijst voor de Formule 1 heeft en hij is geïnteresseerd hoe het zich verder ontwikkeld. “Wat betreft de sport helpt de computer ons enorm”, zegt de voormalig wereldkampioen. “Alleen daarmee kunnen wij deze auto’s bouwen, zoals we ze nu hebben. In zijn algemeenheid ben ik erg sceptisch over het hele ding. Het is interessant hoe ver we die kant opgaan. Uiteindelijk moet iedereen het voor zichzelf beslissen, hoeveel zij deel willen zijn van deze digitale wereld.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS