Formule 1

Sebastian Vettel ziet fors gat met Mercedes; Hamilton heeft nog wat over: “Vier tienden sneller”

Uitgegeven door Bart • 5 april 2018 15:08

Sebastian Vettel denkt dat Mercedes over een gemiddelde ronde vier tienden van een seconde sneller is dan de Ferrari. De Duitser won de openingsrace in Australië, maar ondanks dat ziet Vettel een behoorlijk gat met zijn concurrent Lewis Hamilton. “Als je kijkt naar de eerste race, het testen en de snelheid is het duidelijk dat Mercedes drie tot vier tienden sneller is”, zegt de Ferrari-coureur tegen RaceFans.

Sebastian Vettel


Vettel doelt niet alleen op de kwalificatie, maar ook de racepace is duidelijk in het voordeel van Mercedes. “Lewis reed in het begin gecontroleerd. Toen wij gingen pushen, zag je dat hij nog wat over had.” In de kwalificatie in Melbourne was het verschil zes tienden. “Lewis reed een zeer sterke ronde in Q3 en ik maakte een klein foutje. Daarmee is het verschil snel verklaard.”

Toch geeft de winnaar van de eerste race de strijd niet op. “Het gaat niet alleen om getallen. In een race kan van alles gebeuren. Er zijn zeker statistieken die iets over een race zeggen, maar vaak gaat het ook om andere zaken.”

Ben jij Formule 1-fan en zoek je dit F1-weekend een extra uitdaging? Wie denk jij dat gaat winnen in Bahrein? Doe eens mee aan het Bahrain Grand Prix Spel 2018. Minimaal 400 Euro aan prijzen!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS