Formule 1

Sebastian Vettel zelfkritisch: "Ik ben er al lang genoeg en ik ben eerlijk genoeg om..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 december 2019 09:11 • Print artikel

Sebastian Vettel kende niet zijn beste seizoen in de Formule 1. Zijn kersverse teamgenoot Charles Leclerc versloeg de Duitser in de stand van het WK Formule 1. De voormalig wereldkampioen is zich bewust dat er zaken beter kunnen en laat ook weten kritisch op zichzelf te zijn.

Sebastian Vettel

“Ik denk dat ik eerlijk ben geweest, ik heb altijd gedaan wat ik kon”, zei Vettel over het seizoen 2019 tegenover Motorsport Week. “Ik ben er al lang genoeg en ik ben eerlijk genoeg om het toe te geven. Hier en daar had ik beter werk moeten leveren, ik weet dat ik vanaf mijn kant meer kan. Het mag duidelijk zijn dat ik eerst naar mezelf moet kijken.

"Ik denk dat er zaken zijn die ik beter kan doen, waarvan ik weet dat ik die beter kan doen. Dus dat is het eerste waar ik naar kijk en dat volgend jaar beter proberen te doen.”

Wanneer Vettel gevraagd wordt wat hij moet veranderen, dan is dat volgens hem niet zijn rijstijl. Wat het dan is, daar gaat de Duitser niet op in. “Ik denk niet dat wat veranderd moet worden hogere wetenschap is! Ik weet hoe ik moet rijden, we werken allemaal samen om de auto te verbeteren, om het sneller te maken voor ons beiden, maar ja, je kijkt altijd naar jezelf. Ik doe niet dezelfde dingen als ik 10 jaar geleden deed, ik heb me ontwikkeld. En ik denk dat het beter is, maar zeker hier en daar, er zijn altijd dingen waarvan je het gevoel hebt dat het beter kan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS