Formule 1

Sebastian Vettel woedend na zijn tijdstraf: "Ik wilde hem niet in de wegrijden, maar..."

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 10 juni 2019 05:24 • Print artikel

MONTREAL - Het leek dit weekeinde in Canada de Ferrari-show te worden. Sebastian Vettel zette zijn auto op pole. En tijdens de race bleef Vettel de Mercedes van Lewis Hamilon voor. Maar een tijdstraf van vijf seconden voor het onveilig terugkeren op de baan na door het gras te zijn gegaan, gooide roet in het eten. Vettel werd als eerste afgevlagd, maar moet genoegen nemen met plek twee.

Sebastian Vettel

Vettel wilde dan ook niet deelnemen aan de interviews na de race. Hij plaatste zijn auto ook niet bij de normale een-twee-drieposities. Maar hij verwisselde nog wel even de bordjes. De nummer éèn zette hij op zijn plek neer en die van twee bij Hamilton.

Lewis Hamilton

Op het podium wilde Vettel nog wel een reactie aan Martin Brundle geven. “Ik ben blij met het publiek hier. Lewis was tijdens de race sneller, maar ik kon hem voorblijven. Ik wilde hem niet in de wegrijden, maar ik kon nergens anders heen.”

Als het publiek Hamilton begint uit te joelen, komt Vettel nog wel voor hem op. “Lewis kan hier niets aan doen, hij is niet diegene die deze beslissing heeft genomen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS