Formule 1

Sebastian Vettel was des duivels, maar legt uit waarom hij toch naar het podium ging: "Niet meer de sport waar ik vroeger van hield"

Uitgegeven door Bart • 10 juni 2019 15:20 • Print artikel

Sebastian Vettel was des duivels na zijn tijdstraf en het ontnemen van de overwinning in Canada. De Duitser reed kort door het gras en bij het terugkomen op het circuit blokkeerde hij Lewis Hamilton. Door die straf ging de overwinning naar de regerend wereldkampioen. De Ferrari-coureur was boos, zette zijn bolide niet naast die van Hamilton en nummer 3 Charles Leclerc en verplaatste de bordjes van de nummer 1 en 2.

Sebastian Vettel


"Ik was boos en teleurgesteld", zegt Vettel tegen GP Fans. "Ik wilde niet naar de podiumceremonie, maar ging toch uit respect voor Lewis, Charles en het teamlid van Mercedes."

"Ik zat niet uit vrije wil op gras", zei Vettel over het veelbesproken moment. "Ik moest terug de baan op en kon niet anders dan daar rijden. Ik hou niet van al dat geklaag tegenwoordig in de F1. Het is racen. En ik ben het niet eens met hoe de gang van zaken nu gaat. "Ik haalde er geen voordeel uit, ik voorkwam juist een aanrijding."

Volgens Vettel is de sport niet meer zoals vroeger. "Het is niet meer de sport waar ik vroeger zo veel van hield. We lijken allemaal wel advocaten die de taal van de officials spreken. Daar houden de fans niet van. Het is niet meer de sport waar ik vroeger zo verliefd op ben geworden. "

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS