Formule 1

Sebastian Vettel verwacht geen terugval als in 2017: “Vorig jaar waren we niet snel genoeg”

Uitgegeven door Bart • 6 augustus 2018 08:13 • Print artikel

Sebastian Vettel kende vorig seizoen een vergelijkbare start met dit jaar. De Duitser was snel in zijn Ferrari en vocht met Lewis Hamilton om de koppositie in de WK-stand. In het tweede deel van het jaar viel de viervoudig wereldkampioen echter ver terug en ging de wereldtitel redelijk eenvoudig naar de Brit, die nu ook op vier wereldtitels staat. Vettel verwacht geen herhaling van zetten in het huidige seizoen. “Vorig jaar was de auto niet snel genoeg en hadden we een aantal DNF’s", zegt Vettel tegen Read Motorsport.

Sebastian Vettel


Vorig jaar viel Vettel in Singapore uit door een crash in de eerste ronde en kampte hij meerdere keren met mechanische problemen. Dat reduceerde zijn kansen op een eerste titel voor Ferrari in tien jaar tijd. “Het momentum wisselt dit jaar. De ene keer leidt de ene coureurs, daarna de ander weer. Constant zijn is de sleutel tot succes. Daarom heb ik mezelf geen goed gedaan in Duitsland, maar dat hoort ook bij racen. Dat kan gebeuren.”

Vettel is dan ook vol lof over de Ferrari van dit jaar. “We hebben laten zien dat de auto zeer efficiënt is. De auto is sterker en er zit veel potentie in. Daardoor ben ik vrij overtuigd van wat we dit jaar nog kunnen laten zien. Het wordt een zeer interessant tweede deel van het jaar.”

Het verschil tussen Vettel en Hamilton is momenteel 24 punten in het voordeel van de Brit. Ferrari staat bij de constructeurs slechts 10 punten achter Mercedes.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS