Formule 1

Sebastian Vettel verrast door kleine verschillen: "Het was nog best riskant, want..."

Uitgegeven door Stefan Kerk • 21 oktober 2018 04:17 • Print artikel

Sebastian Vettel start zondag vanaf P5, nadat hij in de kwalificatie de tweede tijd neerzette. Het verschil met Lewis Hamilton, die vanaf pole mag starten, was slechts 0,061 seconden. Dit kleine verschil verraste niet alleen Hamilton, maar ook Vettel.

Vettel kijkt met tevredenheid terug naar de kwalificatie: “Het is natuurlijk jammer als je zo dichtbij bent en het net niet haalt, maar gezien de laatste races mogen we erg tevreden zijn met het resultaat. Ik ben blij met de rondes die ik gereden heb. Het was nog best riskant om op de limiet te rijden, want de baan was erg gladjes. Ook de wind was af en toe lastig om mee om te gaan.”

Vettel heeft de strijd om het kampioenschap nog niet opgegeven: “Ik ben vaker vanuit deze positie gestart, dus ik weet waar ik aan toe ben. Ik ben ervan overtuigd dat ik een goed resultaat kan behalen.”

Zou Hamilton zondag de GP van Amerika winnen, dan zal Vettel als tweede moeten eindigen om de beslissing in het kampioenschap een week op te schuiven. De Duitser heeft met Kimi Räikkönen op P2 nog wel een strategische pion om de druk op te voeren bij zijn Britse rivaal.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS