Formule 1

Sebastian Vettel verdedigt strategiekeuzes: "Als het meer ging regenen, dan waren we de helden"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 6 oktober 2018 18:44 • Print artikel

In de nog voornamelijk theoretische strijd om het kampioen kreeg Sebastian Vettel wederom een klap in het gezicht. In de moeilijk voorspelbare omstandigheden, had het team opnieuw de verkeerde strategie gekozen, waardoor de Duitser moet starten vanaf plek 9. Vettel geeft niemand de schuld en ziet het als een mislukte gok.

Sebastian Vettel

Vettel vertelt dat alles anders had kunnen lopen: “Als het een minuut of 5 à 6 eerder begint met regen, dan zijn wij de enige met een slimme strategie en dan zijn we de helden. Nu waren we de enige die compleet de mist in gingen. Ik verdedig de keuzes daarom, het was een beslissing van ons allemaal. De regen kwam alleen te laat.”

Wat ook opmerkelijk was, waren de ontwikkelingen in Q2: De Mercedessen waren sneller dan de Ferrari’s, terwijl de Silverpijlen reden op de hardere soft, waar Ferrari de supersoft gebruikte. Vettel vond het niet zo opmerkelijk.”Het verschil tussen de supersoft en soft was niet zo groot. Het is geen verrassing voor me.”

Vettel heeft morgen genoeg te doen. De Duitser moet vanaf P9 starten en het begint er op te lijken dat ook het allerlaatste beetje hoop op een kampioenschap nu ook verdwijnt.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS