Formule 1

Sebastian Vettel reageert op uitspraken Max Verstappen: "We zijn niet erg trots op..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 november 2019 09:04 • Print artikel

De Grand Prix in Austin ontbrandde misschien nog wel het meest na de wedstrijd. De Ferrari’s waren aanzienlijk langzamer op het Amerikaanse circuit, nadat de FIA een nieuwe technische richtlijn omtrent de motor had uitgegeven. Vele verdenken het Italiaanse F1-team van het vals spelen rond de toevoer van de brandstof naar de motor. Toen Max Verstappen na de wedstrijd werd gevraagd naar de 'langzamere scharlaken rode raspaardjes', reageerde hij: “Dat gebeurt er als je stopt met vals spelen.” In Brazilië reageerde Sebastian Vettel, nadat eerder zijn teambaas Binotto en teamgenoot Charles Leclerc al hun mening gaven.

Ferrari F1 Sebastian Vettel reageert op uitspraken Max Verstappen

Het zorgde voor een woedende reactie bij Ferrari-teambaas Mattia Binotto en -coureur Charles Leclerc. De teambaas zou Red Bull zelfs gedreigd hebben met een rechtszaak. Inmiddels leek het hele verhaal, nadat de Nederlander er niks meer over wilde zeggen, wat zijn gaan liggen. In Brazilië reageert Sebastian Vettel op de reactie en die is niet onder de indruk.

“Tsja, ik denk dat het een teken ten opzichte van ons is, dat veel mensen wat te zeggen hebben”, aldus de viervoudig wereldkampioen tegenover het Engelse Autosport, over de uitspraak van de Red Bull-coureur. “Ik denk dat het grote verschil met het verleden is dat veel mensen gehoord worden, waar ze in het verleden misschien werden genegeerd. Iedereen is vrij om te zeggen wat ze willen, en als dat is wat hij denkt, dat is wat hij misschien mag denken, maar het mag duidelijk zijn dat wij een andere mening hebben.”

“Zoals ik al zei, iedereen is vrij om te zeggen wat hij wil. Ik denk niet dat iemand in het team het persoonlijk opvatte. Ik denk dat het niet professioneel of volwassen is, maar ik kan ook zien dat je misschien geïnteresseerd bent in mijn antwoord terug en ik heb daar weinig interesse in, wat andere voor ons zeggen. De beste manier om te antwoorden is om alles terug naar normaal te laten gaan.”

“We zijn niet trots op hoe we op zondag in Austin presteerden. Na de zaterdag had niemand wat te klagen. Op zondag stoeiden we met meer zaken dan dat, omstandigheden, banden, set-up, dingen waar we aan moeten werken, maar om dat te zeggen is verre van juist. Maar opnieuw, leven en laten leven, dus als dat is wat hij denkt, dan is dat wat hij denkt.”

“Als hij volgende week wat anders denkt, uiteindelijk... wij geven er niet veel om.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS