Formule 1

Sebastian Vettel over toekomst bij Ferrari: "Ik ga geen 10 jaar meer in de Formule 1 rijden! Geld is niet het belangrijkste"

Uitgegeven door Bart • 2 april 2020 18:10 • Print artikel

Ferrari F1-piloot Sebastian Vettel is samen met Lewis Hamilton de meeste besproken coureur in het Silly Season. Van beide coureurs loopt het contract na dit jaar af en vooral de toekomst van de 32-jarige Duitser wordt breed uitgemeten in de media. De viervoudig wereldkampioen zag vorig jaar binnen zijn eigen team een geduchte concurrent opkomen in de persoon van Charles Leclerc. Ferrari brak het contract van de jonge Monegask direct open en het is de vraag wat ze met Vettel gaan doen.

Sebastian Vettel


In de Italiaanse media werd al gespeculeerd dat Vettel aardig wat salaris moet inleveren om zijn contract bij de Scuderia te kunnen verlengen. "Het hangt er vanaf wat jou motiveert, datgene dat het beste in jezelf naar boven haalt", zegt Vettel in gesprek met Autosport. "Als geld een motivator is, kan dat veel in een persoon naar boven halen. En dat kan zeker leiden tot grote successen. Veel sporters hebben die drive naar geld, maar voor mij is dat niet het belangrijkste."

"Je kunt ook niet alle sporten met elkaar vergelijken. Een carrière van een Formule 1-coureur is korter dan die van sommige andere sporters. Het belangrijkste is dat je plezier hebt in datgene wat je doet. Natuurlijk is de Formule 1 een beetje een circus en best een verwend circus. Er gaat veel geld in om."

"Als ik realistisch ben, ga ik geen 10 jaar meer in de Formule 1 rijden". aldus Vettel. "Dan ga je ook kijken naar andere klassen. Ik ben een zeer gelukkig persoon en kan veel verschillende dingen gaan doen. Maar daar ga ik pas over nadenken als ik gestopt ben in de Formule 1."

Staatsloterij trekking 2020 staatslot

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS