Formule 1

Sebastian Vettel onthult meer over zijn plannen voor vertrek uit de Formule 1 voorafgaand aan de Italiaanse Grand Prix

Uitgegeven door Peter Vader • 6 september 2019 08:01 • Print artikel

Sebastian Vettel heeft dit seizoen moeite om Lewis Hamilton uit te dagen voor het kampioenschap. Voorafgaand aan de Italiaanse Grand Prix heeft hij opnieuw gesproken over zijn plannen om zich terug te trekken uit de Formule 1. Sebastian Vettel gaat volgend seizoen het laatste jaar van zijn huidige contract met Ferrari in, maar de viervoudig F1-wereldkampioen heeft onlangs vragen moeten beantwoorden over zijn pensionering na zijn recente, slechte prestaties.

Sebastian Vettel F1 GP Belgie Spa

Frustratie
De 32-jarige Duitser sprak over zijn vertrek uit de F1 toen hij toegaf aan zijn frustratie over de sport nadat stewards hem een straf van vijf seconden gaven bij de Canadese Grand Prix. Daardoor moest hij met lede ogen toezien hoe Mercedes-coureur Lewis Hamilton de overwinning in zijn schoot geworpen kreeg.

Einde contract in 2020
De wedstrijd aanstaande zondag in Monza, zal de zevende race zijn nadat hij zijn opmerkingen over zijn vertrek maakte. En helaas voor de Duitser bevindt hij zich nu 99 punten achter Hamilton, die stevig op koers ligt om zijn zesde wereldtitel in zijn carrière te claimen. Vettel, wiens huidige contract afloopt in 2020, staat ongetwijfeld onder druk om op Monza te presteren en tijdens het beantwoorden van vragen voorafgaand aan de race stelde hij voor dat hij waarschijnlijk volgend seizoen zou blijven racen. "Voor een Duitser is het niet mogelijk om iets te beloven, maar ik ben hier erg blij", zei Vettel toen hem gevraagd werd om te beloven om de thuisrace van Ferrari te winnen. “Ik voel me thuis, het is een familie. Of ik doorga? Waarom niet?"

Nummer één plek?
Door de recente prestaties van Vettel op het circuit loopt hij ook het risico zijn nummer één plek bij Ferrari te verliezen aan zijn jongere teamgenoot Charles Leclerc. De 21-jarige coureur van Monegaske afkomst, heeft een indrukwekkende start gemaakt met zijn carrière bij het team van het steigerende paard. Leclerc verbeterde zijn eerdere podiumplaatsen toen hij afgelopen weekend zijn eerste F1-overwinning bezegelde bij de Belgische GP. En Vettel gaf toe dat hij daar niet blij mee was. "Het is heel belangrijk dat we allemaal samenwerken, vooral voor de ontwikkeling van de auto", zei Vettel. "Charles was sterker in Spa en dat vind ik natuurlijk niet leuk, maar ik hoop dat de situatie in Monza omgekeerd is. Hij is erg snel en er is altijd wel iets te leren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS