Formule 1

Sebastian Vettel maakt zich niet druk zijn teamgenoot Leclerc: "Het is normaal dat..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 oktober 2019 17:27 • Print artikel

Sebastian Vettel maakt zich er niet druk om of hij dit jaar zijn teamgenoot Charles Leclerc verslaat in de strijd om de wereldtitel Formule 1. De Ferrari-coureur ziet zijn teamgenoot uit Monaco negen punten voor staan in de titelstrijd, maar het verslaan is geen direct doel.

Ferrari F1 Leclerc en Vettel

“Nee”, reageert de Duitser als er door Inside Racing naar gevraagd wordt. “Het is normaal dat je je teamgenoot probeert te verslaan. Het is altijd hetzelfde geweest in die jaren dat ik in een team met twee auto’s gereden heb, in de F3 had ik zelfs drie teamgenoten. Ik denk dat het normaal is, dat is het spelletje. Dat is competitie, dat is hoe we opgegroeid zijn met het tegen elkaar racen. We willen sneller zijn dan alle andere coureurs, ik zou zeggen dat dat normaal is.”

“Ik denk dat er slechts één wereldkampioenschap is dat je kunt winnen”, zei de voormalig wereldkampioen. “Dus we gaan zeker deze races als team gebruiken om het juiste momentum te krijgen en op de juiste plek te komen voor volgend jaar, omdat de auto’s dan grotendeels hetzelfde blijven. Alles wat we dit jaar leren, gaat ons voor volgend jaar helpen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS