Formule 1

Sebastian Vettel legt tactiek uit: "Het zal grotendeels afhangen van onze vorm in de bar vanavond"

Uitgegeven door Johann Petermann • 20 januari 2019 13:13 • Print artikel

Sebastian Vettel had met zijn teamgenoot Michael Schumacher in de voorgaande edities van de Race of Champions maar liefst zes keer de Nations Cup trofee mogen ontvangen. In 2019 reed de Duitser met een andere Schumacher, namelijk zijn zoon Mick. Dit keer strandde team Germany echter in de finale waar ze tegen het team Nordic van Tom Kristensen en Johan Kristofferson verloren. Vettel was desondanks niet in een slechte bui en vermaakte zich uitstekend zo te horen op het Autodromo Hermanos Rodriguez.

Team Germany

"Ik en Mick kunnen trots zij op onze prestatie. Het zou geweldig zijn geweest om naar huis te gaan met de trofee, maar het is nooit gemakkelijk om de finale van de Race of Champions te winnen. Het is ook geen schande on te verliezen tegen Tom en Johan. Ze zijn rijders van wereldklasse en waren een beetje te snel."

"Het is leuk om hier in Mexico te zijn. We maken allemaal deel uit van ťťn grote autosportfamilie en normaal gesproken zien we elkaar niet vaak dus dus is een leuke manier om elkaar te zien. Wat betreft de individuele race morgen kan alles gebeuren. Het zal grotendeels afhangen van onze vorm in de bar vanavond...," aldus Vettel, die ondanks de nederlaag niet vies is van een grapje.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS