Formule 1

Sebastian Vettel kijkt met scheef oog naar prestaties van Hamilton: "Ik weet niet wat Lewis aan het doen was...?"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 maart 2019 05:23 • Print artikel

Sebastian Vettel weet niet wat Hamilton aan het doen was tijdens de Grand Prix van Australië. Het leek wel alsof hij nauwelijks moeite deed nadat Valtteri Bottas hem voorbij was gegaan. Vettel denkt dat Hamilton ingehouden heeft tijdens de race.

Formule 1 2019 Sebastian Vettel


Hamilton startte de race op poleposition maar werd al voor de eerste bocht ingehaald door Bottas. De Finse coureur wist zijn voorsprong uit te bouwen en won zo de race. De prestatie van Hamilton riep heel wat vraagtekens op, omdat hij 21 seconden achter zijn teammaat finishte met een gelijkwaardige auto.

Vettel zei na de race dat hij denkt dat Hamilton het gewoon opgegeven heeft nadat Bottas voor hem was gekomen. "Ik weet niet wat Lewis aan het doen was”, zei Vettel direct na de race tegen de verzamelde pers. "Ik denk dat hij zich verveelde en niet blij was met de start. Ik denk dat dit niet de eerste race is waar bij hij nauwelijks moeite doet en gewoon een beetje aan het rondrijden is. Ik hoorde over de boordradio dat hij een beetje aan het klagen was over zijn banden, maar hij redde het gewoon prima tot het einde. Misschien had hij geen zin om verder te rijden vanaf dat moment.”

Vettel startte de race als vierde maar kon niet voorkomen dat hij werd ingehaald door de Red Bull van Verstappen. Ferrari was de eerste van de rijders vooraan die een pitstop ging maken en dat pakte dramatisch uit. "In eerste instantie dacht ik ‘yes’, maar ik moet eerlijk zijn: het tweede deel op de mediumbanden was gewoon niet sterk. Het eerste deel van de wedstrijd was ik nog redelijk blij. Maar het tweede deel was minder”, aldus Vettel. /Door Patricia Kloosterman

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS