Formule 1

Sebastian Vettel hint op afscheid na 2020: "De Formule 1 is meer show dan sport"

Uitgegeven door Bart • 30 maart 2019 15:21

Deze week spraken afgevaardigden van de tien F1-teams met de FIA en eigenaar Liberty Media. Onderwerp van gesprek waren de nieuwe reglementen vanaf het seizoen 2021. Veel is nog onduidelijk en het is voor Sebastian Vettel aanleiding om een bommetje op te gooien over zijn toekomst in de Formule 1. "Ik weet zeker dat ik dit en volgend seizoen nog in de Formule 1 actief ben", zei de Duitser van Ferrari tegen GP Fans.

Sebastian Vettel


Het contract van Vettel loopt ook nog tot en met het seizoen 2020. Aan het einde van dat seizoen is de Duitser 33 en heeft hij meer dan 250 Grands Prix achter zijn naam. Liberty wil de show verbeteren, maar Vettel weet nog niet wat hij er van moet denken. "Niemand weet dat tot nu toe, dus ik kan er nog niks over zeggen. Ik heb niet zoiets van dat ik ten koste van alles in de Formule 1 actief wil blijven."

"De Formule 1 is nu meer een show en business dan een sport", zegt Vettel. "Wellicht kun je dat ook wel over andere sporten zeggen, maar in andere sporten komt het minder aan op de atleet dan in de F1. Het gaat erom wat we met zijn allen willen. Als we zeggen dat we een show zijn, dan moet het ook een echte show worden. We verspillen te veel tijd en energie met het praten over de nieuwe regels."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS