Formule 1

Sebastian Vettel geniet en leert van Max Verstappen: "Ik vroeg me af of ik dat ook wel voor elkaar zou krijgen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 januari 2023 18:01

Sebastian Vettel zette afgelopen november een punt achter zijn Formule 1-carri�re toen hij in Abu Dhabi als tiende over de eindstreep kwam. De viervoudig wereldkampioen, die alle titels bij Red Bull behaalde, looft regerend wereldkampioen Max Verstappen voor zijn uitstekende wagenbeheersing.

Sebastian Vettel en Max Verstappen

"Het gebeurt vaak dat je iets ziet bij anderen, dat je er dan naar kijkt en denkt: 'Dat probeer ik ook eens. Dat kan ik ook. Dat moet lukken.' Bij Max had ik dat echter zelden," vertelde Vettel bij Servus TV. "Zo iemand komt slechts eens in een generatie voorbij in de Formule 1."

Toen de Nederlander in de Formule 1 begon was het een brutaal ventje die voor niets of niemand uit de weg ging, en zo kennen we Verstappen nog steeds. Ondanks dat Vettel en Verstappen meerdere malen met elkaar in contact kwamen, vond de Duitser het nooit erg hoe Verstappen zich gedroeg: "Hij was in het begin wel wat brutaal, maar dat is ok�. Het was al meteen te zien dat hij een ontzettend goede wagenbeheersing heeft. Dat is echt heel zeldzaam voor iemand die op zo'n jonge leeftijd binnenkomt.�

�Zo waren er momenten waarop hij iets aan de auto veranderde, waarna ik me afvroeg of ik dat ook wel voor elkaar zou krijgen. Dan hebben we het over bepaalde manoeuvres en aanvallen. Ook in bepaalde weersomstandigheden op de baan, waar je na afloop of zelfs in de auto al over nadacht en tegen jezelf zei: 'Ik weet eigenlijk niet hoe hij dat doet.' Hij herkent momenten, interpreteert ze op de juiste manier en is snel in zulke situaties en dat is heel indrukwekkend. Daar kun je alleen maar met een klein beetje jaloezie voor buigen en voor hem wensen dat hij zo door kan gaan en vooral dat hij plezier erin heeft."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS