Formule 1

Sebastian Vettel deed wat hij kon, maar wist nog niet welk onheil er boven zijn hoofd hing

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 2 augustus 2021 02:05 • Print artikel

Sebastian Vettel pakte aanvankelijk P2 in de race op de Hungaroring die hectisch van start ging door een fout van Valtteri Bottas. Esteban Ocon won de race voor de Duitser die op zijn beurt nog werd opgejaagd door Lewis Hamilton in de finaleronden. Uren na de race kwam de bittere pil toen hij een DQ kreeg omdat hij aan het einde van de race geen liter brandstof meer over had, zoals het reglement voorschrijft.

F1 2021 Sebastian Vettel


"Ik ben natuurlijk een beetje teleurgesteld, want ik had het gevoel dat ik iets sneller was tijdens de race", zei de Duitser tijdens het podium interview." Esteban deed echter niks verkeerd en ik kon niet dichtbij genoeg komen. Het is geen makkelijke baan om in te halen, maar ik ging er wel voor. Hij bleef echter op de baan en verdient het om zijn eerste zege te kunnen vieren."

"Voor ons is het natuurlijk een geweldig resultaat", vervolgde Vettel. "maar als je zo dichtbij bent, kijk je natuurlijk altijd naar de overwinning in plaats van naar de tweede plaats. Ik had een hele slechte start, maar het bleek uiteindelijk de juiste positie te zijn om in te zitten. Er gebeurde van alles voor me, maar ik vond een schone lijn aan de binnenkant en heb me erdoorheen gevochten. Dat heeft onze race zeker gemaakt", concludeerde de viervoudig wereldkampioen. Na de race kreeg Aston Martin een bittere pil te voorduren vanwege een diskwalificatie omdat hij aan het einde van de race geen liter brandstof meer over had, zoals het reglement voorschrijft.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS