Formule 1

Scott Dixon rijdt record Arie Luyendyk uit de boeken; Fernando Alonso sterk bezig

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 mei 2017 08:49 • Print artikel

Scott Dixon heeft de pole position gepakt voor de Indianapolis 500. De Amerikaan reed meer dan 232 mijl per uur en zijn gemiddelde was 232,164 mijl. Daarmee reed de coureur het record uit 1996 van Arie Luyendijk uit de boeken op het 2,5 mijl lange circuit. Fernando Alonso pakte een erg knappe vijfde positie op de grid.

Fernando Alonso Indy 500

Dixon was 0,5 mijl per uur sneller dan tweevoudig pole-winaar Ed Carpenter. Carpenter drukte de verdedigend Indy-winnaar Alexander Rossi van de eerste startrij. Takumo Sato die een paar keer de muur raakte, eindigde als vierde. Daarmee moest Alonso slechts twee teamgenoten voor zich dulden. JR Hildebrand was na Ed Carpenter de tweede coureur met een Chevrolet-motor tussen de Honda-coureurs. Tony Kanaan en Marco Andretti reden naar plek 7 en 8. Will Power was de enige Penske-rijder in de top 9. De Amerikaan leek met name snelheid op het rechte stuk te missen.

De overige coureurs, die zaterdag buiten de ‘Fast Nine’ vielen, moesten ook op zondag aan de bak. Ryan Hunter-Reay was de snelste coureur. De teamgenoot van Alonso was de enige coureur die in deze groep door de grens van 231 mijl ging. De Amerikaan was 0,9 mijl sneller dan Ed Jones in de Daly Coyne Racing-bolide. Ed Jones bevestigde daarmee dat het team van de op zaterdag gecrashte Sebastien Bourdais de snelheid in de auto heeft.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS