Formule 1

Schumacher zet zijn vraagtekens bij Williams: "Helaas heeft Claire haar vader's eigenschappen behouden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 maart 2019 06:10 • Print artikel

Williams is het team waar de klappen vallen. Van het ooit machtige team van de begin jaren ’90 is het verworden tot een achterhoede team. Ralf Schumacher reed in het verleden voor het Formule 1-team uit Grove en zegt dat het verval vooral komt door de leiderschapsstijl binnen Williams.

Claire Williams F1

“Williams heeft een hele speciale leiderschapsstijl. Zolang als Patrick Head daar was, was het in balans”, vertelde Schumacher aan Motorsport-Total. “Het is een leiderschapsstijl van de 70’er en 80’er jaren, een beetje een heerschappij van angst en terreur. Het is zonde, omdat ik denk dat mensen altijd gemotiveerd moeten worden.”

Head is inmiddels met pensioen en het team wordt nu gerund door de dochter van Frank Williams, Claire. “Met de huidige structuur, kan Williams niet het beste uit haar werknemers halen, omdat er geen cohesie in het team is”, legde de Duitser uit. “De engineers werken tegen elkaar in plaats van met elkaar. Helaas heeft Claire haar vader's eigenschappen behouden en ze moet zich echt afvragen of het de juiste job voor haar is. Misschien moet het Williams managementteam geherstructureerd worden. Een man [Paddy Lowe, red.] die is ontslagen, was erg succesvol bij andere teams en zelfs hij faalde om Williams terug op de rit te krijgen. Dat is genoeg om vragen te gaan stellen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS