Formule 1

Sauber F1 likt de wonden na Canada: "We hebben grotere upgrades op stapel staan"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 11 juni 2024 09:01

Montreal - Stake F1 Team KICK Sauber zag de zwart-wit geblokte vlag in een dramatische Canadese Grand Prix. Valtteri Bottas en Zhou Guanyu - die allebei vanuit de pitstraat startten nadat ze de achtervleugels van hun auto hadden verwisseld - hielden het hoofd koel in moeilijke omstandigheden en op een gladde baan, maar konden slechts genoeg terrein goedmaken om als 13e en 15e te finishen.

Valtteri Bottas Stake F1 Team KICK Sauber

"Het was niet de makkelijkste dag. We zijn voor een set-upwijziging gegaan om de auto geschikter te maken voor deze weersomstandigheden en ik denk dat het de juiste keuze was - zoals altijd was het goed om het te proberen, omdat we zo wat meer downforce konden vrijmaken. Uitblijven op intermediate banden was de juiste zet; we probeerden later agressief te zijn met de slicks, maar we gingen misschien een ronde te vroeg."

"Uiteindelijk zijn we niet doorgedrongen tot de top tien en ik heb niet het gevoel dat we veel meer hadden kunnen bereiken met ons tempo - onze vooruitgang op de baan was meer te danken aan het feit dat andere auto's fouten maakten of uitvielen."

"Vooruitkijkend moeten we blijven werken aan updates om onze auto sneller te maken. We hebben grotere upgrades op stapel staan en ik ben ervan overtuigd dat dat de sleutel is tot vooruitgang. Barcelona zal ook dichtbij zijn en we weten dat we daar werk aan de winkel hebben: terugkomen in Q2 is de eerste stap en van daaruit werken we verder."

Het team keert nu terug naar Europa om te hergroeperen en zich voor te bereiden op de volgende races - een driedubbele test in Spanje, Oostenrijk en Groot-Brittannië.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS