Formule 1

Sauber-baas Fréderic Vasseur: “Leclerc gaat de druk van Hamilton voelen, maar misschien gaat hij het wel..."

Uitgegeven door Stefan Kerk • 4 november 2018 20:35 • Print artikel

Charles Leclerc gaat in 2019 voor Ferrari rijden. De Monegask krijgt de kans om voor een topteam te rijden en krijgt dus de kans om voor het kampioenschap te gaan. Zijn huidige teambaas Fréderic Vasseur denkt dat hier wel de nodige druk bij komt kijken. Druk die Leclerc ook gaat voelen.

Leclerc VEttel

De Fransman gaat het opnemen tegen onder anderen vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton en de vergelijkingen worden al gemaakt. Volgens Vasseur is dat onterecht: “Ik vergelijk Leclerc niet met Hamilton. Hamilton's debuut was ruim tien jaar geleden bij McLaren, dat toen een titelkandidaat was, terwijl Leclerc bij ons begon en wij zijn op dit momnet zeker geen titelkandidaat. Leclerc kwam dus anders de Formule 1 in.”

Vasseur benadrukt het verschil tussen starten bij een middenmoter en een topteam: “Het was veel makkelijker voor hem om bij Sauber te starten. De verwachtingen waren niet al te groot. Hij kende een wat moeilijk begin, maar dat was geen punt. Beetje bij beetje werd zijn snelheid beter en hij werd ook beter in het managen van zijn wagen en personeel, wat in mijn ogen één van de belangrijkste aspecten in de sport is.”

Volgens Vasseur gaat Leclerc volgend jaar wel de druk voelen, nu hij bij een topteam gaat rijden en al veel van zich heeft laten zien bij de Zwitserse renstal: “Hij moet het opnemen tegen Hamilton en dat gaat de nodige druk met zich meebrengen. Zal hij kunnen verrassen? Wie weet. Het hangt natuurlijk ook deels af van het materiaal dat je krijgt. Alles is relatief, maar de auto wordt steeds beter en Leclerc zelf ook, dus wie weet, misschien gaat hij het wel extreem goed doen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS