Formule 1

Salon van Brussel luidt nieuw tijdperk voor Maserati in met de Royale Edition

Uitgegeven door Johan Vis • 11 januari 2020 15:03 • Print artikel

Het jaar 2020 markeert voor Maserati het begin van een nieuw tijdperk waarin het merk de komende jaren vele nieuwe modellen, special editions, technologieën en motoren lanceert. Het eerste wapenfeit zijn de compleet nieuwe Royale-special editions, die Maserati als voorpremière al op de Salon in Brussel presenteert.

Salon van Brussel luidt nieuw tijdperk voor Maserati in met de Royale Edition

Versterken van het merk DNA
In 2020 voegt Maserati een belangrijk nieuw hoofdstuk toe aan zijn historie. Recent kondigde het Italiaanse merk aan zich te gaan focussen op innovatie, elektrificatie en autonoom rijden. Zo krijgen alle nieuwe Maserati-modellen geavanceerde hybride en elektromotoren die het merk-DNA versterken en de performance-reputatie die het merk door de jaren heen heeft opgebouwd, onderschrijven. De Maserati Ghibli wordt in de loop van 2020 het eerste model met hybride-aandrijving.

Bovendien krijgen alle nieuwe Maserati’s de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van autonoom rijden. Te beginnen met de verbeterde Level 2 Highway Assist die nu Level 3 ‘hands-off’ autonoom rijden mogelijk maakt.

Salon van Brussel luidt nieuw tijdperk voor Maserati in met de Royale Edition

Nieuwe toekomst met nieuwe modellen
Het eerste model dat dit nieuwe tijdperk typeert wordt een supersportwagen die in mei 2020 wordt onthuld, en die geavanceerde technologie, sportiviteit en exclusiviteit combineert. De nieuwe GranTurismo en GranCabrio gaan voorzien van een compleet nieuw design mee in het volledig nieuwe tijdperk van elektrificatie.

Maserati op de Autosalon
Op het Autosalon 2020 is Maserati in Paleis 6 (standnummer 6.03) present met een compleet nieuw ontworpen, 250 m2 grote stand. Blikvangers zijn de Ghibli Royale, die de lancering van de nieuwe Royale special editions voor de Ghibli, Levante en Quattroporte symboliseert, de Levante Trofeo V8 – voorzien van de 580pk sterke V8-motor – en de Quattroporte GranSport, de sportlimousine van het merk. Naast deze drie showmodellen is de stand uitgerust met een configuratieruimte en een exclusieve lounge.

Salon van Brussel luidt nieuw tijdperk voor Maserati in met de Royale Edition

Ode aan de jaren '80
Met de nieuwe Royale Editions brengt Maserati een ode aan de jaren ’80 van de vorige eeuw, waarin Maserati een tot 51 exemplaren gelimiteerde Royale-serie op basis van de Quattroporte lanceerde. Een auto die in 1986 vanwege zijn exclusiviteit met name een populaire keuze bleek onder beroemdheden, inclusief de toenmalige president van de Italiaanse republiek.

Salon van Brussel luidt nieuw tijdperk voor Maserati in met de Royale Edition

Slechts 100 exemplaren
Anno 2020 vormen de nieuwe Royale Editions voor de Ghibli, Levante en Quattroporte een moderne interpretatie van de Quattroporte Royale uit 1986. Net als destijds zijn de modellen uitsluitend in een elegante Blu Royale of Verde Royale carrosseriekleur leverbaar. Luxe en comfort vormen de highlights van deze editions, die in alle gevallen de luxueuze GranLusso-uitvoering als basis hebben en naast hun kleur te herkennen zijn aan een speciaal Royale-embleem in het interieur. Exclusiviteit is wederom gewaarborgd: in totaal produceert Maserati wereldwijd slechts 100 Royale Editions.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS