Formule 1

Rubber op de Halo van Charles Leclerc: “Ik zag iets oranjes boven me” + FOTO

Uitgegeven door Bart • 26 augustus 2018 18:15

Charles Leclerc kreeg in de eerste bocht op Spa-Franchorchamp de schrik van zijn leven te verwerken. De 20-jarige Monegask kreeg de McLaren van Fernando Alonso boven op zijn Sauber en zijn race was direct over. Dankzij de vaak bekritiseerde Halo hield Leclerc geen schrammetje aan de crash over. “Of de Halo mijn leven heeft gered?”, vraagt Leclerc zich af in gesprek met RaceXpress. “Ik denk dat je wel zo kunt stellen. Ik was in ieder geval blij dat hij op de auto zat.”

Charles Leclerc


Leclerc heeft nog tijdens de race de door Nico Hulkenberg veroorzaakte crash op beeld teruggekeken. “Ik kan er niet veel over zeggen. Nico en Fernando heb ik nog niet gesproken. Misschien dat er iets kapot was bij Nico of dat hij een fout gemaakt heeft. Het is gewoon enorm zonde, want de potentie in de auto was enorm. We worden steeds sterker en daarom was het jammer dat we het niet konden laten zien.”

Foto’s van de kapotte Sauber laten zien dat er rubber van de banden van Alonso op de Halo zaten. “Het ging allemaal heel snel”, herinnert Leclerc zich. “Ik was niet bang, maar je realiseert je op dat moment niet goed wat er gebeurt. Ik zag iets oranjes boven me en dacht eerst dat Fernando een fout had gemaakt, maar hij was ook slechts passagier van zijn eigen auto. Ik kijk altijd in mijn spiegels, maar kon hem niet zien, omdat hij al hoger dan mijn spiegels was.”

Nico Hulkenberg


“De impact heb ik zeker wel gevoeld”, verduidelijkt de talentvolle rookie. “Op de beelden zag het er allemaal spectaculairder uit dat het in de auto voelde. De crash was in de auto niet zo heftig. Het gevoel van frustratie overheerste bij mij boven de schrik. Puur omdat ik er in de eerste bocht al uitlag.”

In 2012 werd Romain Grosjean voor een race geschorst vanwege een crash in de Grand Prix van België. Leclerc wil voor Hulkenberg zo ver niet gaan. “Nico is geen coureur die veel fouten maakt. In sommige gevallen zou je een schorsing op kunnen leggen, maar in dit geval zeker niet.” Na het interview werd bekend dat Hulkenberg voor zijn aandeel een gridpenalty van tien plaatsen krijgt bij de volgende race in Monza.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS