Formule 1

Roy Nissany testcoureur bij Williams F1: "Markeringspunt voor de autosport in IsraŽl"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 januari 2020 11:23 • Print artikel

Williams F1 heeft in Tel Aviv, IsraŽl aangekondigd dat Roy Nissany de officiŽle testcoureur van het team wordt. De IsraŽliŽr gaat daarbij ook drie VT1-sessies voor het Formule 1-team rijden. Nissany zal dit jaar integreren in alle afdelingen van het team. Daarnaast komt het ĎIsraŽl Start-Upí-logo op de auto, tijdens de weekenden waarin Nissany rijdt.

Roy Nissany F1 Williams testcoureur

ďIk ben blij dat ik een officiŽle testcoureur voor Williams Racing wordtĒ, vertelde Nissany. ďDit is ook een markeringspunt voor de autosport in IsraŽl. Toen ik afgelopen december begon met testen voor het team in Abu Dhabi, voelde ik mij direct op mijn gemak in de auto en voelde ik mij ook gelijk een deel van het team. De ervaring die ik dit jaar ga opdoen, zal voor mij van ongekende waarde zijn en ik kijk er naar uit om te beginnen. Zowel op als naast de baan.Ē De IsraŽlische coureur gaat dit jaar in de Formule 2 rijden, waarin hij voor het laatst in 2018 uitkwam. Zijn vorige ervaring met een F1-bolide dateert van 2014, toen zat hij achter het stuur van een Sauber.

ďHet is een genot om Roy Nissany bij Williams in de rol van officiŽle testcoureur te verwelkomenĒ, aldus assistent-teambaas Claire Williams. ďRoy heeft zijn rij-capaciteiten vorig jaar in de Abu Dhabi-test na afloop van het seizoen getoond en wij waren extreem onder de indruk van wat hij allemaal deed in zo'n korte tijd. Hij is een hardwerkend individu, waarvan wij blij worden om dit jaar mee te werken.Ē

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS