Formule 1

Ross Brawn ziet F1 wel elektrisch worden: “Formule E nu nog een junioren klasse”

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 augustus 2018 06:08 • Print artikel

De Formule 1 werkt momenteel aan de nieuwe regels voor 2021 en verder. De plannen zijn gebaseerd op de huidige V6 turbo-hybride motoren. Een verandering naar volledige elektrische auto’s ligt momenteel niet voor de hand, ondanks de opmars van elektrische auto’s op de weg. Toch denkt F1 motorsport directeur Ross Brawn dat het binnen vijf of tien jaar wel zou kunnen gebeuren in de koningsklasse van de motorsport. “Als er in de toekomst de wens er is om een ander type motor te gebruiken, staat de Formule 1 niets in de weg om die weg in te slaan”, zegt Brawn in een interview met ESPN.

Formule 1


De Formule E stapt later dit jaar over naar de Gen2 auto die een dubbele energieopslag heeft. De nieuwe motor levert dan 250kW. Volgens Brawn ziet de Formule 1 de elektrische Formule E nog niet als concurrent. “We hebben respect voor wat de Formule E momenteel bereikt, maar beide klassen zijn niet met elkaar te vergelijken. Als je kijkt naar het aantal fans dat de F1 heeft, staat de Formule E nog in de kinderschoenen.”

“Op dit moment levert de Formule E geen spektakel”, zegt Brawn. “Als je naar een Formule E-race gaat, is een eigenlijk nog een junioren klasse. Eromheen is het een groot evenement, maar de race zelf is redelijk tam vergeleken met een F1-evenement. De auto’s zijn niet echt snel en er zijn geen grote persoonlijkheden, maar ze maken er wel een geweldig evenement van.”

De Formule 1 is daarmee niet te vergelijken volgens Brawn. “De Formule 1 is de top van de motorsport. De snelheden die we halen en de coureurs en de teams die er bij betrokken zijn. Wellicht hebben we in vijf of tien jaar een ander soort motor. Ik denk niet dat de Formule 1 altijd met een interne verbrandingsmotor zal blijven rijden. Wie weet waar we in tien jaar staan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS