Formule 1

Ross Brawn: "Oostenrijk was geen crisisweekend voor Mercedes"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 juli 2019 16:07 • Print artikel

Formule 1-directeur Ross Brawn zegt dat de Grand Prix van Oostenrijk voor Mercedes verre van een 'crisisweekend' was. Het Duitse team leed zijn eerste nederlaag van het seizoen nadat Red Bulls Max Verstappen een spectaculaire overwinning had opgeŽist.

Ross Brawn


Mercedes' tempo werd gehinderd door koelingproblemen, maar Brawn verwacht dat zijn voormalige team de komende races weer sterk genoeg is om te winnen. "De droom alle races van het seizoen te winnen is nu voorbij. Misschien geeft het het team nog meer motivatie, hoewel zo'n vraatzuchtige ploeg nauwelijks meer drive nodig heeft, omdat ze op weg zijn naar wat je als hun twee thuiswedstrijden kunt beschouwen."

Valtteri Bottas slaagde erin om zijn W10 op het podium te krijgen, terwijl Lewis Hamilton op de vijfde plaats over de streep kwam, wat zorgde voor een veel succesvollere Grand Prix in vergelijking met de race van vorig jaar in Spielberg, waar beide Mercedessen uitvielen.

"Dit weekend was niet zo rampzalig als vorig jaar, want Valtteri Bottas haalde in ieder geval het podium, maar wel ver achter de twee mannen voor hem."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS