Formule 1

Ross Brawn nerveus voor sprintrace in Silverstone: "Grote kans op succes"

Uitgegeven door Bart • 10 juli 2021 10:10 • Print artikel

De Formule 1 wil het raceweekend interessanter maken. Met name de vrijdag kan wel een boost gebruiken en daarom wordt in Silverstone een nieuw format geprobeerd. De kwalificatie schuift naar vrijdag en op zaterdag wordt een sprintrace gehouden. De einduitslag van de sprintrace is de startvolgorde voor de hoofdrace op zaterdag.

Max Verstappen


In een interview met het Britse Channel 4 laat F1-directeur Ross Brawn weten nerveus te zijn. "We hebben er veel werk in gestoken om iets moois te maken van de sprintkwalificatie. Wij denken dat het een grote kans op succes heeft. We willen de fans nog meer spektakel voorschotelen. Of dat echt lukt, weten we pas als we het echt geprobeerd hebben."

Dit jaar wordt de sprintrace bij drie races uitgeprobeerd. Het format zal niet bij iedere Grand Prix even goed passen. "In het beste geval hebben we bij ieder Grand Prix-weekend een sprintkwalificatie. In dit format is er ook op de vrijdag een interessant onderdeel voor de Formule 1-fans. De sprintrace voegt echt iets toe, maar we nemen niks weg van de aantrekkingskracht van de race op zondag."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS