Formule 1

Ross Brawn is het niet eens met de fans: "Wat betreft de 'driver of the day', omdat..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 september 2021 10:48 • Print artikel

Tijdens de Dutch Grand Prix op CM.com Circuit Zandvoort werd Sergio Perez tot ‘driver of the day’ uitgeroepen. De F1-coureur vocht zich terug in zijn Red Bull, nadat hij vanuit de pitstraat startte vanwege een motorenwissel. De wissel kon gemaakt worden vanwege de slechte kwalificatie van de Mexicaan. Sportief directeur van de Formule 1 Ross Brawn, vindt het een fout dat de coureur de prijs in ontvangst mocht nemen.

Alpine F1 Fernando Alonso

“Deze ene keer, moet ik het oneens zijn met betrekking tot de fans voor wat betreft de ‘driver of the day’, omdat het voor mij Alonso was, in plaats van Sergio”, zegt Brawn in zijn column voor de website van de Formule 1. “Sergio stond in de pits aan het einde van het veld, omdat hij een ongelofelijke flat spot had. Hij maakte weer een grootte fout. Een Grand Prix gaat om het maken van de minste of geen fouten in het hele weekend. Je kunt misschien zeggen dat het team een fout maakte in Q1, om geen vooruitgang te maken in die sessie met een auto die niet goed genoeg is. Hij brengt het op dat moment allemaal niet samen. Fernando deed dat wel.”

“Fernando was een oude wijze vos op zondag. Toen Esteban Ocon op de radio riep dat hij sneller was dan Fernando, managede Alonso zijn banden in die fase van de race. In mijn ogen, reed hij een perfecte race. Om die extra positie van Carlos af te pakken aan het einde was briljant.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS