Formule 1

Ross Brawn: "Geweldig seizoen gevolg van goede werking budgetplafond"

Uitgegeven door Bart • 13 oktober 2021 10:04 • Print artikel

Net als iedere F1-fan geniet ook managing director van de Formule 1 Ross Brawn van het lopende seizoen. De strijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen is intens, maar ook achter Mercedes en Red Bull komen de teams dichterbij. Zo won McLaren in Italië en kwam het daar in Rusland heel dicht in de buurt. Volgens Brawn is het een gevolg van het ingevoerde budgetplafond dat de strijd spannender is geworden.

Hamilton Verstappen


"Ook toen ik teams leidde, was er geen wondermiddel", aldus Brawn in zijn column op de site van de Formule 1. "Je moest alles uit de kast halen om een kleine vooruitgang te boeken. Ik twijfel er niet aan dat het budgetplafond en de regelwijzigingen een positieve impact hebben op het geweldige seizoen dat we nu hebben."

"Teams kunnen niet meer onbeperkt geld in het kampioenschap investeren en daardoor weglopen bij de rest. De middelen zijn nu beperkt en de teams zijn ook al met de auto van volgend jaar bezig. Daar moet je ook tijd en middelen in investeren. Het draagt allemaal bij aan het close kampioenschap, maar dan nog willen we dat het beste team wint. We willen niet dat ze met groot verschil winnen, simpelweg omdat ze het grootste budget hebben. Ik ben tevreden met de recente ontwikkelingen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS