Formule 1

Ross Brawn: "...drie nieuwe motorleveranciers"

Uitgegeven door Michel van Eunen • 3 december 2017 21:53 • Print artikel

Formule 1-directeur Ross Brawn heeft een drietal automerken op het oog waarmee hij het Formule 1-circus zou willen uitbreiden. “Er zijn meerdere hoogwaardige automerken welke ik er graag bij zou willen hebben”, aldus Brawn in Sports Bild deze week.

Ross Brawn Formule 1

“Porsche is daar een van, maar ook Aston Martin en Lamborghini.” Op dit moment vormen de kosten, die gemoeid zijn met de ontwikkeling van een F1-motor het grootste struikelblok voor nieuwe geïnteresseerde fabrikanten. Brawn hoopt dat het voorstel voor het nieuwe motorreglement van 2021 hier verandering in kan brengen. “Ik kan je beloven de er met onze huidige motoren geen enkele nieuwe leverancier geïnteresseerd is in Formule 1. Daarom moet het goedkoper en simpeler.”

“We moeten iets met de kosten doen", voegde Brawn toe in een interview met Sky Sports F1. “We willen dat de beste wint, maar niet met drie seconde per ronde sneller dan de rest. In 2021 hebben we goed uitziende auto’s, die allemaal met elkaar de strijd aan kunnen. We kunnen dan helemaal opnieuw beginnen, leren van het verleden en besluiten wat we willen in de toekomst.”

Brawn blijft wel voet bij stuk houden dat er geen cilinders bij zullen komen. Zes blijft zes. “We moeten wel rekening houden met onze huidige partners en hoeveel geld ze reeds in een V6 hybride motor hebben gestoken.”

Het huidige motorvoorstel voor 2021 is niet helemaal goed geland bij de teams. Er zal nog veel gepraat moeten worden voor alle partijen het eens zijn met elkaar.MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS